PROGRAM

Nastavni program CISCO akademije mrežnih tehnologija - CAMT razvijen je sa svrhom da polaznicima pruži osnovna znanja i vještine potrebne za projektiranje, izgradnju i održavanje manjih i srednje velikih računalnih mreža.

Program obuhvaća 280 sati, organiziranih u 4 modula (semestra) po 70 sati. Po završetku jednog modula odmah se nastavlja sljedeći modul. Nastava se odvija 2 dana (puta) u tjednu, po 4 školska sata, i svaki od 4 modula traje  u pravilu 9 tjedana, što za cijeli program iznosi oko 9 mjeseci. Četiri školska sata nastave dnevno raspoređena su u dva bloka sa po dva školska sata između kojih je pauza od 15 minuta. Ukupno trajanje nastave Cisco akademije po danu iznosi 3 sata i 15 minuta. Svi polaznici su obvezni pohađati minimalno 80% sati predavanja.

Okosnica nastavnog programa je praktični rad, a izvodi se na mrežnoj komunikacijskoj opremi i osobnim računalima. Teorijski dio čini multimedijalni nastavni materijal dostupan polaznicima putem Interneta. Kupnja dodatne literature nije neophodna. Posebna prednost takvog oblika nastave jest prilagodljivost polaznicima različitih razina predznanja, dinamike i stilova učenja. Program je 80% općenit, o mrežnim tehnologijama, a 20% specifičan za CISCO opremu. Sav nastavni materijal je na engleskom jeziku dok su predavanja, laboratorijske vježbe i konzultacije na hrvatskom jeziku. U okviru svakog modula (semestra) polažu se ispiti kojima se provjerava napredak polaznika. Svi ispiti su priređeni na engleskom jeziku i polažu se putem računala, na poslužitelju smještenom u tvrtki CISCO Systems. Predavači s polaznicima analiziraju pogreške, a rezultate je moguće usporediti s prosjekom drugih CISCO akademija u svijetu.

Nakon završetka programa, polaznici mogu pristupiti polaganju CCNA (Cisco Certified Network Associate) certifikata u jednom od ovlaštenih centara. CCNA certifikat je polazna točka u daljnjem programu izobrazbe i certificiranja koje nudi Cisco.

 

Program pojedinih modula (semestara):

1. modul - Temeljne mrežne tehnologije

opširnije:

(pdf) (demo)

 

 

2. modul - Usmjernički uređaji i usmjeravanje

opširnije:

(pdf) (demo)

 

 

 

3. modul - Osnove prospajanja

opširnije:

(pdf) (demo)

 

 

 

4. modul - WAN tehnologije

opširnije:

(pdf) (demo)